Піскун пропонує депутатам покопатися в минулому "РосУкрЕнерго"

Вівторок, 5 лютого 2008, 17:37

Верховній Раді пропонується створити тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів зловживань при постачаннях природного газу на територію України за допомогою "РосУкрЕнерго" та інших комерційних посередників.

Відповідний проект постанови члена фракції Партії регіонів Святослава Піскуна зареєстровано у вівторок у Верховній Раді, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт ВР.

"РосУкрЕнерго", 50% якої належить російському "Газпрому", 45% - українському бізнесмену Дмитру Фірташу і 5% - українському бізнесмену Івану Фурсіну, поставляє середньоазіатський газ в Україну з 2005 року.

З 2006 року ця компанія є монопольним імпортером газу в Україну.

Реклама:

У тому ж році компанія виступила співзасновником на паритетних засадах із НАК "Нафтогаз України" спільного підприємства ЗАТ "УкрГазЕнерго", що стало монопольним постачальником газу для промпідприємств країни, тоді як раніше його поставляли дочірні компанії НАК.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про необхідність усунути  "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго" з газових відносин України з Росією і країнами Середньої Азії.

Ціна імпортного газу для України в 2005-2008 роках зросла з 50-63 дол. за тис. куб. м до 179,5 дол. за тис. куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!