"Нафтогаз" просить Кабмін доручити закупити 50 млрд куб. м середньоазійського газу

Вівторок, 5 лютого 2008, 16:48

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" просить Кабінет Міністрів доручити компанії закупити 50 млрд куб. м газу середньоазіатського походження для подальшої реалізації цього обсягу безпосередньо "Нафтогазом" споживачам України.

Про це під час наради з фінансового стану "Нафтогазу України" повідомив голова правління компанії Олег Дубина.

"Є таке до вас прохання, щоб уряд дав доручення закупити середньоазіатського газу в розміні 50 млрд кубічних метрів для реалізації на території України", - сказав він, звертаючись до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка проводить нараду.

При цьому він зазначив, що зараз "Нафтогаз України" не має можливості закуповувати імпортний газ у підприємств "Укргазенерго" і "РосУкрЕнерго", оскільки ці компанії не надають відповідних договорів.

Реклама:

Нагадаємо, Тимошенко заявляє про рішення Ради національної безпеки й оборони переглянути ліцензію спільного підприємства "Укргазенерго" на реалізацію газу на внутрішньому ринку.

Також Тимошенко заявляє про рішення РНБО відмовитися від посередництва компанії "РосУкрЕнерго" і спільного підприємства "Укргазенерго" на ринку газу.

9 січня Кабінет Міністрів створив міжвідомчу комісію з питань перевірки фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України".

Голова правління "Нафтогазу Україна" Олег Дубина раніше заявляв про збитки компанії в розмірі 5 млрд гривень за підсумками 2007 року.

Тимошенко вважає причиною високої ціни на газ присутність "РосУкрЕнерго" у схемі його поставок в Україну

Компанія "РосУкрЕнерго" - ексклюзивний постачальник газу в Україну, реалізує його українським споживачам через "Укргазенерго".

50% "РосУкрЕнерго" належать російському газовому монополісту компанії "Газпром", 45% -українському бізнесмену Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсину.

"Нафтогаз України" - монополіст із транспортування газу транзитними газопроводами, монополіст із транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільший добувач і продавець газу й найбільший добувач нафти в Україні.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!