Акціонери Evraz Group чекають на Коломойського

Вівторок, 5 лютого 2008, 14:50

Акціонери Evraz Group очікують входження співвласника українського Приватбанку Ігоря Коломойського, що з кінця минулого року контролює близько 10% акцій групи, у новий склад ради директорів.

Як заявив Інтерфаксу співвласник Lanebrook (основний акціонер Evraz) і член ради директорів Evraz Group Олександр Абрамов у кулуарах з'їзду РСПП у вівторок, новий склад ради директорів буде сформовано на річних зборах акціонерів, які відбудуться 15 травня.

При цьому Абрамов відзначив, що Коломойський повинен "висунути свою кандидатуру або свого представника".

Він не уточнив, скільки місць Коломойський може одержати в раді директорів групи.

Реклама:

За його словами, угода з придбання Evraz Group в основного акціонера Lanebrook активів в Україні буде завершена через кілька місяців.

"Угода не завершена, ще кілька місяців", - заявив Абрамов.

Як повідомлялося раніше, Evraz придбає в Lanebrook український ГЗК "Суха балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровского (95,57%), коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%).

Evraz оголосив раніше, що заплатить по цій угоді $2-2,2 млрд, із яких близько $1 млрд буде виплачено готівкою, а решта - акціями.

Остаточні умови і структура угоди повинні бути схвалені радою директорів Evraz на підставі висновку міжнародної організації оцінювачів, що проведе незалежну оцінку активів, які здобуваються.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!