The Tіmes: вступ України до СОТ - нагорода за зближення із Заходом, а не з Росією

Вівторок, 5 лютого 2008, 13:34

Вступ України до Світової організації торгівлі стане нагородою за проведення економічних реформ і курс на зближення із Заходом, а не з Росією.

Про це пише британське видання The Tіmes, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Угоди, за якими Україна стане 152-м членом СОТ, будуть підписані тільки влітку, однак Україна, як видно, випередила Росію в перегонах за призом. З-поміж країн, більших за Україну, за межами клубу залишилися всього дві держави - Росія й Іран, а в список менших країн входять Лівія, Казахстан і інші держави, чиє ставлення до ринкової економіки викликає сумнів", - пише британське видання.

"Головною перевагою держав-членів організації є важелі впливу, які вона їм дає в рішенні торговельних суперечок. Президент Ющенко заявив, що членство у СОТ посилить позицію його країни в переговорах із Росією про обмеження, накладені на український експорт загальною вартістю до $3 мільярдів", - пише The Tіmes.

Реклама:

Як повідомлялося, сьогодні, 5 лютого, у Женеві відбудеться засідання Генеральної ради СОТ, на якому планується затвердити рішення про прийом України. Очікується, що на засідання в Женеву поїде президент України Віктор Ющенко.

Раніше перший заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан заявив, що 1,4 млрд гривень втратять аграрії у разі прийняття Верховною Радою змін у нарахуванні податку на додану вартість у зв'язку із вступом України у СОТ.

Міністр аграрної політики Юрій Мельник заявив, що допускає проблеми в українській цукровій, молочній і овочевій галузях сільського господарства після вступу України у Світову організацію торгівлі.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк зазначив, що для України важливий вступ Росії у Світову організацію торгівлі.

Процес вступу в СОТ Україна розпочала в 1993 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!