"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура пішла судом на Черновецького за землю

Вівторок, 5 лютого 2008, 11:22

Прокуратура Києва звернулася з позовом до Господарського суду столиці щодо скасування рішення Київради, яким ТОВ "Рибальський рай" надано 21,4 га земель на території парку культури та відпочинку "Пуща-Водиця".

Ці землі було надано для здійснення рибогосподарської діяльності на озерах Дверець та Карачун, з яких 12, 9 га є землями лісового фонду, уточнює у повідомленні прес-секретар прокурора Києва Мирослава Мушка.

Прокуратура Києва визнала таке рішення Київради незаконним, оскільки, відповідно до генерального плану Києва, затвердженого у 2005 році, зазначена земельна ділянка на вулиці Червонофлотській, 33, визначена як рекреаційна зона.

А згідно з "Програмою розвитку зеленої зони міста Києва ..." ця територія включена до переліку буферних парків, які будуть створені на базі лісопаркових насаджень до 2010 року, додається у повідомленні.

Реклама:

"Натомість, Київрада внесла зміни до вказаної програми, вилучила зазначену територію з переліку буферних парків та, всупереч Генплану міста Києва, змінила її цільове призначення. В результаті таких дій лісові рекреаційні землі загальною площею 12,19 га було переведено до категорії громадської та житлової забудови і надано в оренду ТОВ "Рибальський рай" до 2013 року", - наголошує прес-служба.

"Таким рішенням Київрада порушила вимоги природоохоронного та містобудівного законодавства, через що прокуратура міста Києва звернулася до суду з позовом про скасування та повернення зазначених земель лісового фонду, які здавна є улюбленим місцем відпочинку багатьох киян, міській громаді", - сказано в повідомленні.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!