Підприємство Ахметова хочуть "викинути" з Маріуполя?

Понеділок, 4 лютого 2008, 19:02

Мер Маріуполя Юрій Хотлубей має намір провести міський референдум із питання винесення Маріупольського металургійного комбінату "Азовсталь", підконтрольного Ринату Ахметову, за межі міста.

Про це повідомляє сайт "Новості Донєцка".

"Усі комунальні служби, підпорядковані міськраді, сьогодні мобілізують із метою підготовки до референдуму. Сьогодні вже подаються списки членів ініціативних груп", - розповіло джерело в міськраді Маріуполя.

За даними джерела, яке за дорученням Хотлубея займається юридичним супроводом проведення референдуму, плебісцит "пройде найближчим часом, як тільки будуть готові всі необхідні документи, передбачені законом".

Реклама:

"Перенесення потужностей підприємства за межі міста зумовлене турботою мера про поліпшення екологічної ситуації в місті", - зазначило джерело.

На питання про те, чому саме "Азовсталь", а не завод імені Ілліча, підконтрольний Володимиру Бойку, планують винести за межі міста, і чи не опирається менеджмент "Азовсталі" цій ініціативі, джерело повідомило, що переговори з Бойком також ведуться не перший рік, проте "Азовсталь" завдає більшого збитку екології міста, тому буде переміщена першою.

"Тут логіка проста і зрозуміла", - додало джерело. "Що ж до протидій із боку власників заводу, то й такі рухи є. Наприклад, ми знаємо, що частина депутатів міськради готує процедуру недовіри міському голові, але, можу вас запевнити, у них немає більшості, адже всі ми, і мер, і депутати, теж живемо тут, дихаємо цим повітрям", - додав він.

Нагадаємо, металургійний комбінат "Азовсталь" входить до складу групи "Метінвест", власниками управляючої компанії якої є голландська компанія Metinvest B.V. (51,15%) і ЗАТ SCM (48,85%). 100% Metinvest B.V належить SCM (Cyprus), дочірній компанії ЗАТ "СКМ", 90% акцій якої належать найбагатшій людині України нардепу від Партії регіонів Ринату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!