Бойко знову кричить про несанкціонований відбір газу

Понеділок, 4 лютого 2008, 18:24

Народний депутат від Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з питань ПЕК Юрій Бойко заявляє про несанкціонований відбір газу НАК "Нафтогаз України" з підземних сховищ газу.

Про це Бойко заявив у понеділок на прес-конференції.

"Ми звикли до гучних заяв сьогоднішнього прем`єр-міністра пані Тимошенко і думаємо, що основна мета цих заяв - відвернення уваги суспільства від реальної ситуації на газовому ринку, яка склалася в результаті несанкціонованого відбору газу і затримки платежів, оскільки вона розуміє, що рано чи пізно доведеться відповідати за ці дії й необхідно відвернути увагу суспільства", - сказав він.

За словами Бойка, з початку нового року НАК "Нафтогаз України" не уклав договорів на придбання газу і несанкціоновано відбирає газ із підземних сховищ. При цьому він додав, що сума несанкціоновано відібраного газу на сьогодні становить 2 млрд грн.

Реклама:

"Сьогоднішня ситуація із несанкціонованим відбором газу, де немає договорів на постачання газу на січень, вона дуже ганебна", - відзначив він.

Як повідомлялося, раніше Бойко вже заявляв, що бездоговірний відбір газу призведе до політичного скандалу.

"З першого січня цього року почався бездоговірний відбір газу з газопроводів, і це справді буде політичний скандал для нашої країни, і я вважаю, що президент своєчасно розглядає це питання на засіданні РНБО", - вважає Бойко.

У свою чергу, НАК "Нафтогаз України" заявила, що станом на 25 січня ц. р., відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів №57-р від 09.01.08 "Про затвердження прогнозного балансу надходження і розподілу природного газу на 2008 рік", здійснила всі необхідні процедури для формування балансу природного газу на січень 2008 року. Компанія впродовж січня надала СП "УкрГаз-Енерго" і ВАТ "Укрнафта" договори про закупівлю природного газу для подальшого постачання споживачам України.

У свою чергу прем`єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово заявляла, що наполягає на тому, що всі посередники в газових відносинах між Україною і Росією повинні бути ліквідовані.

Тимошенко переконана, що ліквідація "РосУкрЕнерго" як посередника на газовому ринку спричинить зниження ціни на газ для України.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!