Міністр економіки підписав угоду зі Світовим банком про позику на $300 млн

Понеділок, 4 лютого 2008, 18:07

Міністр економіки Богдан Данилишин разом із директором Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Полом Бермінгемом підписали Угоду про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Про це повідомили ЕП у Мінекономіки.

Угода про позику передбачає надання Україні позики МБРР для фінансування Державного бюджету у сумі 300 млн дол. та підтримку стратегічних реформ уряду України в рамках системного проекту "Позика на політику розвитку".

Останній рік був достатньо результативним у співробітництві України зі Світовим банком. Вдалося спільними зусиллями досягти помітного прогресу в реалізації портфеля банку в Україні, послідовно вдосконалюються механізми та інструменти співпраці.

Реклама:

"Думаю, що сьогоднішнє підписання Угоди про позику між Україною та Світовим банком щодо системного проекту "Друга позика на політику розвитку" та Протоколу квартального Огляду стану проектного портфеля Світового банку в Україні можна розглядати як один із перших кроків у реалізації нової Стратегії партнерства України та Світового банку", - констатував керівник економічного відомства.

Данилишин повідомив, що  оскільки реалізація заходів у рамках програми передбачається протягом 2008 року, Мінекономіки планує спільно з центральними органами виконавчої влади розробити план реалізації заходів щодо інституційних та стратегічних реформ та спільно зі Світовим банком впровадити систему їх моніторингу й оцінки результативності.

Також заступник міністра економіки Ірина Крючкова разом із Полом Бермінгемом підписали Протокол квартального огляду стану проектного портфеля Світового банку в Україні.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: