Яценюк відмовився відвідати "Чорноморнафтогаз" через перевірку?

Понеділок, 4 лютого 2008, 17:45

Незважаючи на кількаразові запрошення з боку керівництва Державної акціонерної компанії "Чорноморнафтогаз", 100% акцій якої перебуває в управлінні національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк під час свого візиту на півострів відмовився відвідати це підприємство.

Як повідомило ЕП інформоване джерело, що перебувало в складі делегації, Арсеній Петрович не захотів ознайомиться з цим підприємством, щоб не породити чутки, що його візит пов'язаний із перевіркою діяльності компанії Кримським відділенням контрольно-ревізійного керування, що проводиться згідно з рішенням уряду на підприємствах "Нафтогазу".

"На підприємстві йде перевірка КРУ. Очевидно тому, незважаючи на активні запрошення керівництва ДАК, спікер вирішив утриматися від відвідування підприємства, щоб не породжувати непотрібних слухів, - заявив співрозмовник ЕП.

Тимчасом він проінформував: було досягнуто домовленості, що Яценюк приїде на підприємство після завершення перевірки разом із главою "Нафтогазу" Олегом Дубиною, який від дня свого призначення ще не відвідував підвідомче йому кримське підприємство.

Реклама:

У січні уряд доручив КРУ провести перевірку фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України" за 2007 рік. Окрім того, за розпорядженням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, ГоловКРУ проведе ревізію фінансово-господарської діяльності за друге півріччя 2006 року й 2007 рік дочірніх компаній "Нафтогазу": "Укртрансгазу", "Укргазвидобування" і "Газу України".

"Чорноморнафтогаз" в 2007 році скоротила видобуток газу на 1,3% (на 16,9 млн куб. м) у порівнянні з 2006 роком - до 1,26 млрд куб. м. Підприємство торік також скоротило видобуток нафти на 14,8% (на 1,6 тис. тонн) у порівнянні з позаминулим роком - до 9,2 тис. тонн, газового конденсату - на 13,3% (на 10,4 тис. тонн), до 67,8 тис. тонн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!