Богатирьова: Ющенко доручив посилити монополію "Нафтогазу"

Понеділок, 4 лютого 2008, 17:22

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів посилити монопольний статус Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна".

Про це повідомила на брифінгу секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова , посилаючись на засідання РНБО 1 лютого.

"Йдеться про підготовку пропозицій щодо зміни статусу НАКу, функцій, відповідальності, з погляду посилення таких функцій, як консолідованої, природної монополії на ринку газу", - сказала вона.

Крім того, президент доручив уряду не допустити зміни ціни на імпортний природний газ, забезпечити стабільний і безперебійний транзит палива в країни Європи й забезпечити безперебійну поставку газу населенню України.

Реклама:

Зі слів Богатирьової, на засіданні РНБО 1 лютого Ющенко вказав на необхідність проведення єдиної політики в сфері газових відносин й у зв'язку з цим рада запропонувала створити єдину групу при президенті для подання позиції України на міжнародних переговорах щодо газу.

Богатирьова на брифінгу акцентувала увагу на тому, що різкі зміни на ринку газу можуть призвести до негативних наслідків і застерегла від таких дій Кабінет Міністрів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір домагатися розірвання договорів між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і компанією "Росукренерго", які укладені 29 червня 2004 року щодо ставки за транзит газу територією України й умов передачі в експлуатацію "Росукренерго" українських підземних газових сховищ.

9 січня Кабінет Міністрів створив міжвідомчу комісію з питань перевірки фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України".

"Нафтогаз України" - монополіст із транспортування газу транзитними газопроводами, монополіст із транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільший добувач і продавець газу й найбільший добувач нафти в Україні.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!