Генпрокуратура хоче забрати у росіян Запорізький алюмінієвий комбінат

Понеділок, 4 лютого 2008, 16:22

Генеральна прокуратура України пред'явила позов в інтересах держави ВАТ "ЗАлК" (Запорізький алюмінієвий комбінат).

Як повідомляє в понеділок прес-служба відомства, прокуратура провела перевірку виконання покупцями пакета акцій підприємства зобов'язань стосовно договорів купівлі-продажу. У результаті встановлено, що ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" (Росія) і одна з кіпрських компаній не виконали зобов'язання з рефінансування довгострокових зобов'язань ВАТ "ЗАлК" із погашення кредиту в сумі понад $75 млн.

З ініціативи "ЗАлКу" господарський суд Києва розірвав кредитну угоду. Такі дії, відзначає прес-служба, унеможливлюють виконання в повному обсязі умов договору купівлі-продажу пакета акцій підприємства й істотно змінюють умови, з яких виходили державні органи приватизації при проведенні конкурсу й складанні договору купівлі-продажу цього пакета.

"У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України пред'явила позов в інтересах держави в особі Фонду державного майна України про розірвання зазначених договорів і повернення в державну власність пакета акцій "ЗАлК", що становить 68,01% статутного фонду ВАТ", - відзначає відомство.

Реклама:

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!