"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-міністр економіки пропонує продати Ощадбанк

П'ятниця, 29 лютого 2008, 16:18

ВАТ "Державний ощадний банк України" після завершення компенсаційних виплат укладникам Ощадбанку СРСР може бути приватизоване.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Сергій Терьохін (БЮТ) у п'ятницю на міжнародному форумі "Європа - Україна" в Києві.

"Після завершення програми з компенсації внесків через Ощадбанк ми думатимемо про його приватизацію. Не потрібен суспільству такий державний банк", - сказав Терьохін.

При цьому він відзначив, що, можливо, у перспективі зі структури банку буде виведено один із підрозділів, на який і будуть покладені функції обслуговування виплат компенсацій укладникам Ощадбанку СРСР, а сам Ощадбанк буде запропонований до приватизації.

Реклама:

Як повідомлялося, у жовтні минулого року голова ради Національного банку України Петро Порошенко в інтерв`ю газеті "Дєло" заявив, що вважає за доцільне продати частину акцій Ощадбанку.

"Я виступив би за проведення якісної підготовки цієї установи до публічного розміщення акцій (IPO)", - сказав він.

Порошенко висловив переконання в зацікавленості інвесторів у придбанні цих акцій. Він пояснив це тим, що Ощадбанк, "очищений" від проблемних зобов'язань, має найрозгалуженішу мережу представництв у країні, "може ефективно працювати з населенням, буде дуже привабливим для інвесторів".

Наразі 100% акцій Ощадбанку належать державі.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!