Українська делегація полетіла до Франції для участі в засіданні FATF

П'ятниця, 29 лютого 2008, 14:54

Делегація Державного комітету фінансового моніторингу відбула у Францію для участі 29 лютого в пленарному засіданні міжнародної організації з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом (FATF).

Про це сказано в повідомленні комітету.

У роботі засідання беруть участь представники 34 країн-членів FATF і міжнародних організацій, серед яких представники Світового банку, Міжнародного валютного фонду, Спеціального комітету експертів Ради Європи (MONEYVAL), управління ООН із питань наркотиків і злочинності.

"Україна вперше бере участь у пленарному засіданні FATF як повноправний член глобальної мережі протидії фінансовим злочинам... З огляду на довгі спроби України приєднатися до діяльності FATF, участь у згаданому засіданні є надзвичайно важливою, тому що наша країна не член FATF і не може на постійній підставі брати участь у засіданнях цієї організації", - зазначає Держфінмоніторинг.

Реклама:

Під час пленарного засідання українська сторона візьме участь в обговоренні звітів за результатами взаємних оцінок, питань важливості посилення міжнародного співробітництва, звітів про типології у сфері боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму, в розгляді проблем, виявлених у згаданій сфері в таких країнах, як Узбекистан, Туркменістан, Іран, Пакистан, Сан-Томе й Прінсіпі, північній частині Кіпру, і оцінки їхнього можливого негативного впливу на міжнародну фінансову систему.

На початку 2006 року FATF зняв режим посиленого моніторингу впровадження Україною системи з боротьби з відмиванням "брудних" грошей. У лютому 2004 року FATF вилучила Україну з "чорного списку" країн, що недостатньо борються з відмиванням грошей. Організація внесла Україну в список у вересні 2001 року.

Членами FATF є понад 30 країн світу, серед яких: США, Канада, Великобританія, Німеччина, Бельгія, Франція, Нідерланди, Бразилія, Іспанія, Швейцарія, Швеція, Мексика, Австрія, Данія, Японія й Росія.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: