Долар сильно упав через погані новини зі США

П'ятниця, 29 лютого 2008, 10:29

Долар упав щодо євро у четвер до нового рекорду на негативній статистиці зі США, яка посилює очікування сотосвно  скорочення ставок Федеральною резервною системою.

Про повідомляє агентство Bloomberg.

Під час торгів у четвер курс долара до євро досяг нової мінімальної позначки в $1,5229. На 8:25 п'ятниці вона становила $1,5182.

Як відомо, кількість заявок на допомогу через безробіття в США минулого тижня збільшилася на 19 тис. - до 373 тис.

Реклама:

Окрім того, міністерство торгівлі США залишило оцінку росту ВВП у четвертому кварталі на рівні 0,6% у річному вираженні, тоді як економісти прогнозували її підвищення до 0,8%.

Більшість трейдерів очікує від ФРС скорочення базової ставки до середини року як мінімум до 2% річних із нинішніх 3%.

"Є серйозні підозри, що назріває криза долара. Зараз ми на незвіданій території стосовно курсу долара до євро", - сказав Пол Черткоу з Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ.

На його думку, падіння американської валюти може зупинитися на оцінці $1,55 за євро, хоча є ймовірність, що "криза долара" може опустити курс ще нижче.

У той же час рекордним за останній тиждень стало падіння американських фондових індексів за підсумками торгів у четвер, причиною цього послужили негативні статистичні дані з економіки США.

"Безсумнівно, що ризики для економіки як і раніше зберігаються. Економічні дані в останні кілька днів були дуже поганими", - сказав фондовий керуючий Sarasin Investment Management Гаррі Райс.

Окрім того, голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке попередив про можливість оголошення неспроможності деякими дрібними банками, що підсилило побоювання неминучості рецесії в країні.

"Ми як і раніше бачимо негативний уплив із ринку житла, і кредитна криза все ще продовжується", - відзначає старший інвестиційний аналітик Trusco Capital Management Алан Гейл.

Зниження вартості акцій фінансових компаній 28 лютого стало найзначнішим за останні три тижні.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!