Спрощено процедуру держзакупівель соціально важливих товарів і послуг

Четвер, 28 лютого 2008, 14:15

Опрацьовано пропозиції щодо спрощення процедури закупівлі соціально важливих груп товарів та послуг.

Про це ЕП повідомили в прес-службі Мінекономіки.

Міжвідомча комісія з питань державних закупівель прийняла рішення "Щодо проведення державних закупівель товарів та послуг соціальної спрямованості, очікувана вартість яких не перевищує 80 тисяч гривень, при виникненні нагальної потреби у здійсненні державної закупівлі".

Згідно з прийнятим рішенням, замовникам надано можливість за спрощеною процедурою здійснювати закупівлі товарів і послуг, зокрема продуктів харчування, у тому числі хліба, послуг із організації гарячого харчування, пального, ліків для пільгових категорій населення, лікарських засобів для першої (швидкої) медичної допомоги.

Реклама:

Механізм здійснення державних закупівель товарів та послуг соціальної спрямованості передбачає, зокрема, право замовника в договорах про закупівлю здійснювати попередню оплату в повному обсязі.

Також це дасть змогу змінити ціни договору, керуючись середньоринковими цінами, які щомісячно публікуються в Інформаційному бюлетені Тендерної палати України, Збірнику методичних матеріалів із питань державних закупівель, виданні "Моніторинг і аналіз цін та якісних параметрів товарів, робіт і послуг", та можливість для замовника оприлюднювати звіт про результати процедур закупівель на безкоштовному інтернет-сайті "Державні закупівлі України", створеному Тендерною палатою.

Крім того, передбачається безкоштовне включення учасників до Тематичного каталогу та надання всіх необхідних документів.

Таким чином, прийняття рішення дозволить здійснювати закупівлі товарів та послуг соціальної спрямованості за процедурою закупівлі у одного учасника та зніме соціальну напругу в тих невеликих містах, селищах та районах, де відсутня достатня кількість учасників для здійснення конкурентної процедури закупівлі.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!