Ющенко зобов'язав Тимошенко впровадити систему електронного контролю ПДВ

Понеділок, 25 лютого 2008, 15:17

Президент Віктор Ющенко зобов'язав Кабінет Міністрів впровадити систему електронного контролю за процесами розрахунку й обліку податку на додану вартість.

Про це говориться в указі президента №155/2008 від 25 лютого.

У тому числі, глава держави доручив уряду вдосконалити механізм реєстрації суб'єктів господарської діяльності як платників ПДВ, конкретизувати підстави для проведення органами державної податкової служби позапланових виїзних перевірок платників ПДВ для визначення вірогідності нарахування сум податку, які підлягають відшкодуванню.

Крім того, Кабмін зобов'язаний розробити порядок нарахування пені, що буде сплачуватися суб'єктам господарської діяльності у разі затягування строків відшкодування їм ПДВ, а також порядок притягнення до відповідальності посадових осіб органів влади, винних у цьому.

Реклама:

Також уряд повинен посилити відповідальність банків за вексельні доручення, видані на суму ПДВ і не погашені платником у встановлений законом термін, а також позбавити платників ПДВ права на податковий кредит у випадках, пов'язаних зі здійсненням фіктивної підприємницької діяльності.

Для реалізації поставлених завдань Кабмін повинен розробити проект змін до Закону "Про податок на додану вартість".

Як повідомлялося, Податкова зобов'язується до квітня ліквідувати заборгованість із ПДВ.

Ющенко оцінює недоодержання Державним бюджетом в 2007 році коштів у 6,5 млрд гривень через ухиляння від сплати податку на додану вартість.

Міністерство фінансів заявляє про перевиконання плану з відшкодування податку на додану вартість у січні.

Раніше Ющенко доручив Державній податковій адміністрації, Генеральній прокуратурі й Службі безпеки України до 9 лютого розробити порядок моніторингу виплати заборгованості з відшкодування податку на додану вартість.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!