У Єврокомісії обіцяють Україні довгі переговори про зону

Понеділок, 25 лютого 2008, 14:37

Голова представництва Європейської комісії Ієн Боуг прогнозує тривалість і складність переговорів України і Європейського Союзу про створення зони вільної торгівлі.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Бізнес", пише "Дєло" з посиланням на Українські Новини.

За словами Боуга, Україна і ЄС досягли певного прогресу в процесі підписання нової поглибленої угоди "Україна-ЄС", зокрема, у питаннях політичної співпраці, юстиції й безпеки.

Він повідомив, що до липня заплановано провести ще два раунди переговорів стосовно цією угоди.

Реклама:

"Очікується, що частиною нової розширеної угоди стане договір про створення зони вільної торгівлі. Однак варто відзначити, що ці переговори можуть бути довгими і складними", - сказав Боуг.

Він зазначив, що з підписанням договору про зону вільної торгівлі в України з'являться набагато реальніші перспективи членства в ЄС, тому що не просто будуть скасовувати мита, це стосуватиметься гармонізації законодавства, врегулювання питань про держзакупівлі, права інтелектуальної власності.

"Договір про створення ЗВТ повинен стати частиною нової розширеної угоди між Україною і ЄС... Звичайно, цей договір не замінить собою питання членства в ЄС. Але те, що Україна стане значно ближчою до Європейського Союзу й у неї з'являться набагато реальніші перспективи членства в ЄС, - безсумнівно", - підкреслив Боуг.

Як відомо, 18 лютого Україна і ЄС почали переговори про зону вільної торгівлі

Президент Віктор Ющенко розраховує на завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС наприкінці 2008-початку 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!