"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки розповіло про успіхи українсько-російської торгівлі

Понеділок, 25 лютого 2008, 13:36

За попередніми даними Держмитної служби України, товарооборот між Україною і Російською Федерацією за 2007 рік збільшився, порівняно з 2006 роком, на 7,2 млрд дол., або на 32%, і становив 29,7 млрд дол. США.

Про це розповів міністр економіки Богдан Данилишин, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Значне зростання поставок як українських так і російських товарів, - наголосив Данилишин, - є наочним прикладом дружніх, партнерських відносин між нашими країнами".

Також було підкреслено, що наразі продовжується вирішення питання розширення традиційних українських товарів на ринку Російської Федерації.

Реклама:

Так, за 11 місяців 2007 року експорт української м'ясомолочної продукції до Росії збільшився в 2,5 рази, в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року.

Зупинившись на питанні роботи Комітету економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії, Міністр економіки поінформував, що Міністерство економіки залишається координатором - секретаріатом української частки Комітету та підкреслив, що в Комітеті досягнуто взаєморозуміння з усіх питань економічного співробітництва.

У цьому контексті керівник економічного відомства звернув увагу на готовність проведення чергового засідання Комітету, яке, згідно з його регламентом, планується провести в першому кварталі поточного року в Києві.

"Членство України у СОТ сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин із сусідніми державами. Мало того, участь Російської Федерації у СОТ сприятиме тіснішій співпраці між нашими країнами як на дво-, так і багатосторонньому рівні. Таким чином, у рамках СОТ для українсько-російських відносин відкриваються широкі перспективи взаємовигідної співпраці", - резюмував Данилишин.

ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: