Уряд заборонить закуповувати газ у "Укргаз-Енерго"?

Понеділок, 25 лютого 2008, 10:23

Кабінет Міністрів затвердив план усунення з українського ринку RosUkrEnergo і "Укргаз-Енерго" (УГЕ) - до кінця квітня місце обох компаній повинна зайняти НАК "Нафтогаз України".

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Забирати неугодні компанії з ринку уряд має намір адміністративним шляхом. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заборонила Держмитслужбі розмитнювати газ посередників, а держкомпаніям - підписувати з ними договори.

У результаті реалізації цього плану паливо промисловим підприємствам буде продавати НАК "Нафтогаз України", а не УГЕ або спільне підприємство "Газпрому" й "Нафтогазу", як передбачалося раніше.

Реклама:

На думку експертів, дії Кабміну є елементом тиску на "Газпром", для того, щоб домогтися підписання вигідної для України редакції угоди про розвиток відносин у газовій сфері.

20 лютого "Нафтогаз" заявив про перерахування на рахунки "Укргаз-Енерго" додатково 898,9 млн гривень. Гроші були переведені в рахунок погашення боргу за газ, використаний у листопаді-грудні 2007 року.

14 лютого "Нафтогаз" погасив першу частину боргу перед "Газпромом" за отриманий від "Укргаз-Енерго" газ. Сума перерахованих коштів становила понад 500 млн гривень. Це заборгованість, підтверджена станом на 1 листопада 2007 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: