Черновецький доручив зробити проект реєстрації приїжджих

П'ятниця, 22 лютого 2008, 17:17

Київський мер Леонід Черновецький доручив начальнику Головного управління праці і зайнятості Тетяні Кисельовій підготувати протягом 10 днів проект реєстрації людей, що приїздять у Київ.

Про це Черновецький сказав у п'ятницю під час розширеного засідання колегії Київської міськдержадміністрації, на якій розглядалося питання працевлаштування безробітних у столиці, повідомляє УНІАН.

"Ви всі повинні попрацювати над тим - і це моє вам доручення, і все це протягом того часу, який я вказав, - щоб ми знайшли механізми реєстрації цих людей (приїжджих), а вони сьогодні є", - сказав мер, звертаючись до Кисельової.

Черновецький підкреслив, що на сьогодні найбільша проблема для міста в цьому питанні - "що не реєструють людей, які приїжджають до Києва і забирають робочі місця в киян".

Реклама:

Крім того, він зазначив, на сьогодні податки приїжджих до Києва на заробітки здебільшого йдуть туди, де вони зареєстровані.

Мер висловив переконання, що в руках Управління праці і зайнятості є величезний потенційний ресурс для міста, який можна використовувати, якщо знайти механізм реєстрації приїжджих.

"Це все одно, що сидіти на якійсь горі із золота і нічого звідти не брати для киян", - сказав Черновецький.

Мер доручив Кисельовій протягом 10 днів підготувати всі необхідні документи для реалізації ідеї реєстрації приїжджих.

"Тоді ми одержуємо і дохід до бюджету, і нові соціальні програми, і подяку від людей", - сказав міський голова, кажучи про реалізацію даної ідеї.

Разом з цим він сказав, що вітає людей, які приїжджають до Києва, оскільки вони багато виконують "різних важливих функцій і поповнюють київський бюджет, завдяки чому він зріс майже в 5 разів усього за півтора роки".

Але, за його словами, у разі, якщо повернуться старі часи і бюджет раптом зменшиться до колишнього обсягу, то кияни будуть не задоволені.

Він сказав, що до вирішення цього питання необхідно підключити фракції у Верховній Раді, а, крім того, він готовий особисто обговорити тему фінансування і реєстрації приїжджих з президентом.

"Якщо потрібно я піду на доповідь до президента. Мені вона потрібна ця доповідь, щоб я знав, як нам реєструвати людей", - сказав Черновецький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!