"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко знав раніше про борг, який шокував Тимошенко?

П'ятниця, 22 лютого 2008, 13:47

Керівник секретаріату президента Віктор Балога виділяє кілька позитивних аспектів за підсумками робочого візиту прем'єра Юлії Тимошенко до Москви.

Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба секретаріату президента.

На його думку, важливим є розуміння уряду всього комплексу проблем у відносинах між Україною та Росією у сфері газопостачання та необхідності їх невідкладного вирішення.

Зокрема, йдеться про готовність уряду якнайшвидше погасити заборгованість за вже спожитий газ та підготувати договірну основу нових схем імпорту і транспортування російського палива.

Реклама:

"Кабінет Міністрів сприйняв слова президента про те, що країна не може жити в борг, як рішучу директиву сплатити за рахунками вчасно і сповна. Іншого варіанту для подальшого розвитку взаємин із Росією в енергетиці немає", - зазначив він.

Балога наголосив, що проведені Тимошенко зустрічі і переговори в Москві стали практичним продовженням домовленостей між Президентами Ющенком і Путіним.

Насамперед, це стосується рішення лідерів двох країн про те, що оплата за спожитий у 2007 році газ здійснюватиметься за минулорічними контрактними цінами.

Наступним завданням для Кабміну є опрацювання угод між "Нафтогазом України" і "Газпромом" про постачання газу на взаємовигідних засадах, з чим погодилися два Президенти. "Глава держави чекає від уряду конкретних пропозицій", - зазначив він.

Балога звернув увагу, що офіційні представники "Газпрому" заявили про необхідність продовження двосторонніх переговорів стосовно газової проблематики.

"Це цілком зрозуміло, адже за одну зустріч дати всі відповіді на всі складні питання у цій сфері неможливо. Варто лише не збавляти інтенсивність такого діалогу, що дасть змогу вже в ближчому майбутньому вийти на конкретні рішення", - підкресли в він.

Балога також зазначив, що під час зустрічей українського прем'єра з керівником уряду Росії та головою правління "Газпрому" російська сторона не вийшла за рамки домовленостей лідерів двох держав.

Керівник секретаріату повідомив, що в понеділок, під час традиційної зустрічі між президентом, спікером та прем'єром, Тимошенко докладно прозвітує про підсумки свого візиту до російської столиці.

Президентські директиви на наступні офіційні контакти урядовців будуть скореговані з урахуванням вже досягнутих домовленостей.

"Візит Тимошенко до Москви засвідчив, що пошук результату тільки тоді буде успішним, коли всі зусилля будуть спрямовані на єдину мету і узгоджені", - підкреслив Балога.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!