"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко нагадують: ні кроку в сторону

Четвер, 21 лютого 2008, 12:58

Офіційні делегації та представники України під час участі у заходах міжнародного характеру керуються письмовими директивами, нагадує заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий.

Директиви на переговори, що стосуються особливо важливих питань двостороннього та багатостороннього співробітництва, а також укладення міжнародних договорів від імені України, затверджуються президентом, цитує його слова прес-служба глави держави.

Посадові особи та органи виконавчої влади з питань, пов'язаних із реалізацією державної політики України у сфері зовнішніх відносин, інформують президента про зміст своїх службових контактів із посадовими особами та органами виконавчої влади іноземних держав, офіційними особами та органами міжнародних організацій протягом десяти днів після проведення таких контактів, а в разі особливо важливої інформації - невідкладно.

Персональна відповідальність за неухильне виконання директив покладається на керівників офіційних делегацій, наголосив Чалий.

Реклама:

Такий порядок підготовки і затвердження директив збігається з міжнародною практикою, поширеною в провідних країнах світу. Відповідні директиви прем'єр-міністру Юлії Тимошенко були затверджені 19 лютого 2008 року.

Як відомо, у середу-четвер Тимошенко перебуває з офіційним візитом у Москві. За інформацією джерел, у четвер Тимошенко має намір провести зустріч із головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером. Офіційно така зустріч не планувалася.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!