Мінфін виділив на відшкодування ПДВ удвічі менше, ніж чекала Податкова

Четвер, 21 лютого 2008, 10:18

Міністерство фінансів виділить у лютому з Держбюджету на відшкодування ПДВ 1,27 млрд грн, тоді як Державна податкова адміністрація (ДПАУ) розраховувала на 2,6 млрд грн.

Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Обіцянку глави ДПАУ Сергія Буряка повністю сплатити борг із ПДВ до кінця березня не буде виконано, а сума заборгованості виросте ще більше.

У листі Міністерства фінансів до ДПАУ від 28 січня є план відшкодування ПДВ у лютому. Відповідно до документа, підприємства заявили про повернення ПДВ на суму 2,559 млрд грн, тоді як Мінфін погодився виділити всього 1,274 млрд грн, або 49,8% від необхідної суми. У ДПАУ пояснили, що зазначені в листі 2,6 млрд грн внесені платниками в декларації, але поки не підтверджені податковими перевірками.

Реклама:

Теоретично зазначені суми можуть бути повернуті лише через кілька місяців.

Середній показник відшкодування - близько 50% - одержить більшість областей. Лише Полтавській області пообіцяли майже 100- процентне відшкодування - 69,2 млн грн із 72,7 млн грн.

Найбільші суми до відшкодування традиційно задекларували Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька області й Київ - у сумі 1,854 млрд грн.

Виділення ДПАУ на відшкодування коштів менше заявленого може зірвати плани глави ДПАУ Сергія Буряка до 1 квітня повністю виплатити 8,585 млрд грн боргу з ПДВ. Погасити його за вісім-дев'ять місяців вимагає президент Віктор Ющенко.

У Секретаріаті президента здивовані "цинічними" діями Мінфіну.

Експерти вважають, що Мінфін заощаджує кошти для того, щоб у повному обсязі забезпечити соціальні виплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!