Столицю Німеччини паралізовано

Середа, 20 лютого 2008, 18:29

У німецькій столиці не ходять автобуси, потяги й метро. Функціонують лише деякі електрички. Причина - страйк транспортників, який вони називають попереджувальним. Мета страйку - домогтися підвищення окладів на 12%.

Керівництво муніципального транспорту Берліна поки готове розщедритися на 200 євро кожному співробітникові, але одноразово. А також збільшити оплату праці на шість відсотків. Щоправда, тільки для тих, хто був прийнятий на роботу після 2005 року. Ці обіцянки нікого не влаштували. Транспортники обіцяють страйкувати до суботи.

11 жовтня машиністи німецьких потягів уже починали одноденний страйк, результатом якого стали помітні збої в роботі залізничного транспорту.

6 серпня понад 95% машиністів німецьких залізниць, що взяли участь у спеціальному голосуванні, виступили за проведення масового страйку. Таким чином, галузь може зіштовхнутися із найсерйознішим страйком за 15 років.

Реклама:

На початку липня німецькі залізничники вже провели один страйк. Із липня через нього було паралізовано приміське сполучення в Гамбурзі, Франкфурті, Берліні та Штутгарті. Тоді робітники також вимагали підвищення зарплат, але страйк був проігнорований керівництвом Deutsche Bahn.

"Вєсті.Ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!