"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Секретаріаті занепокоєні газовими ініціативами Тимошенко

Середа, 20 лютого 2008, 15:21

У Секретаріаті президента занепокоєні намірами Кабміну дезавуювати газові домовленості, досягнуті президентами Росії та України Віктором Ющенком та Володимиром Путіним у Москві.

Про це йдеться в заяві Секретаріату, поширеній прес-службою президента.

"Непокоять заяви Кабміну про те, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вестиме переговори з російською стороною щодо організації постачання газу в нашу країну "з чистого аркуша", - йдеться у заяві.

"По суті, це означає намір уряду дезавуювати домовленості, досягнуті в Москві президентами України та Росії. Така позиція неправильна і категорично неприйнятна. Прем'єр-міністр та інші представники уряду зобов'язані діяти винятково в руслі рішень, ухвалених лідерами двох держав", - заявляють у Секретаріаті.

Реклама:

Там наголошують, що рішення двох президентів - "це відправна точка нового характеру відносин між Україною та Росією у газовій сфері на засадах партнерства, прозорості та взаємної вигоди, без дисбалансів у дотриманні національних інтересів".

"Практична робота з опрацювання необхідних схем і документів повинна проводитися на урядовому рівні. Кабінет Міністрів має невдовзі представити главі держави конкретні пропозиції", - йдеться у заяві.

У Секретаріаті також занепокоєні "повільними темпами погашення боргу, які створюють враження про зволікання України з платою по рахунках".

"Уряд натомість знаходить усілякі причини для виправдання, що кидає тінь на реноме країни як сумлінного партнера у договірних відносинах. На сьогодні немає жодних вагомих причин, які можуть поставити під сумнів здатність України повністю і своєчасно розрахуватися за газові борги, як того вимагає президент Ющенко", - йдеться у заяві.

Водночас у Секретаріаті наголошують, що ситуація з постачанням газу в Україну та розрахунками за спожите паливо перебуває під особистим контролем президента Віктора Ющенка.

Як відомо, у вівторок перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що у Москві Юлії Тимошенко доведеться починати газові переговори спочатку.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: