Турчинов: "РосУкрЕнерго" заважає "Нафтогазу" розрахуватися з боргами

Вівторок, 19 лютого 2008, 18:37

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов звинуватив компанії "Росукренерго" і " Укргаз-Енерго" у протидії бажанню НАК "Нафтогаз України" розрахуватися за борги за газ.

"На сьогодні національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" не надані акти ні компанією "РосУкрЕнерго", ні "Укргаз-Енерго", відповідно до яких НАК повинен покрити борги за минулий рік і забезпечити поточні розрахунки", - заявив Турчинов на брифінгу у вівторок у Києві.

"На сьогодні здійснюються спроби тиску, у тому числі з використанням високих посадових осіб, щоб провести розрахунки за неіснуючі речі", - сказав він.

Турчинов пояснив, що відбуваються спроби здійснити "безпідставне одержання ресурсу" посередниками для того, щоб вони довільно вирішували питання розрахунків за борги.

Реклама:

Він підкреслив, що уряд України готовий розрахуватися за спожитий газ у минулому році за ціною минулого року й за газ, спожитий на початку 2008 року за раніше погодженими цінами.

"Ресурсу в НАКу для цього достатньо", - сказав Турчинов.

Разом із тим він констатував, що на сьогодні не існує підписаних угод між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом". Віце-прем'єр підкреслив, що Кабінет Міністрів і держава України не мають боргів у газовій сфері.

При цьому він відзначив, що уряд готовий фінансово допомогти НАК "Нафтогаз України" розрахуватися за торішні борги і за поточними платежами.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!