Україна майже домовилась із Польщею про "малий прикордонний рух"

Вівторок, 19 лютого 2008, 11:08

Польща та Україна вийшли на завершальну стадію переговорів щодо угоди про малий прикордонний рух.

За результатами другого раунду переговорів між урядовими делегаціями Польщі та України досягнуто домовленостей практично за всіма пунктами, повідомляє "Німецька хвиля".

Як розповів учасник переговорів, керівник відділу міжнародних відносин Львівської облдержадміністрації Тарас Жолубак, до прикордонної зони зараховані населені пункти у радіусі 50 кілометрів по обидва боки кордону.

"Є перелік населених пунктів у додатку угоди, мешканці яких мають право на спрощений перетин кордону, але туди не входять Львів та Дрогобич", - сказав Жолубак.

Реклама:

За його словами, дозвіл видаватимуть спершу на 2 роки, вдруге вже на 5 років.

Вартість посвідчення - 20 євро, інваліди, діти та пенсіонери отримуватимуть документ безкоштовно. Посвідчення зможуть одержати особи, які проживають у прикордонній зоні не менше 3 років, а також члени їхніх родин.

Якщо особа порушить правила малого прикордонного руху і виїде за межі зони, то Польща залишає за собою право вислати іноземця або внести його дані до переліку небажаних осіб, також передбачені штрафні санкції.

Невирішеним досі залишається питання оплати невідкладного медичного забезпечення полякам та українцям, що перебувають в іншій державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!