"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США відкликають тонни каліфорнійської яловичини

Понеділок, 18 лютого 2008, 18:21

Міністерство сільського господарства США відкликає із продажу партію замороженої яловичини - майже 65 мільйонів кілограмів. Частину цього м'яса вже розвезли по шкільних їдальнях.

Як стало відомо, на фермі, що поставляла яловичину, не проводився ветеринарний огляд. При цьому чиновники взялися за її перевірку не через скарги на якість м'яса. На сполох почали бити зелені, які довідалися, що на фермі заведені жорстокі порядки.

Це м'ясо призначалося для шкіл і мереж ресторанів швидкого харчування. У загальноосвітні заклади надійшло близько 17 мільйонів кілограмів підозрілого продукту.

Ще сорок сім мільйонів кілограмів було реалізовано через ресторани. Це найбільша партія яловичини в історії США, що буде повністю відкликана через те, що вона не пройшла санітарного контролю.

Реклама:

Поверненню підлягає вся продукція з яловичини починаючи з 1 лютого 2008 року.

Раніше в організацію із захисту тварин надійшла скарга на службовців однієї з каліфорнійських боєнь. За результатами розгляду їх звинуватили у жорстокому поводженні з тваринами.

Улітку 2007 року Управління з контролю за якістю США почало кампанію з відкликання консервованої продукції компанії Castleberry's Food. Причиною були названі бактерії ботулізму, які містила продукція.

"Пєрвий канал"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!