"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Адвокати Рудьковського йдуть війною на СБУ

Понеділок, 18 лютого 2008, 14:24

Адвокати екс-міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського мають намір подати до Шевченківського райсуду Києва цивільний позов до СБУ про захист честі та гідності і спростування недостовірної інформації.

Захист вимагатиме спростування недостовірної інформації про те, що "затримання Рудьковського спецпідрозділом СБУ відбулося за постановою суду, постановою слідчого і на підставі норм КПК, де нібито і суд, і слідчий зобов'язали СБУ здійснити привід обвинуваченого".

Ця інформація, поширена речником СБУ, не відповідає дійсності, повідомляє прес-служба Соцпартії.

СПУ зауважує, що відповідно до КПК привід обвинуваченого здійснюється органами внутрішніх справ за мотивованою постановою слідчого, у постанові суду жодним пунктом, жодним словом не згадано СБУ, постанови слідчого з цих підстав в матеріалах кримінальної справи немає.

Реклама:

У повідомленні нагадується, що адвокати ще минулого тижня направили до генпрокурора заяву про злочин, вчинений службовими особами СБУ, з вимогою провести службове розслідування у зв'язку із порушенням законодавства.

Незважаючи на це, Служба безпеки надалі поширює неправдиві відомості щодо законності затримання Рудьковського її співробітниками, заявляють у СПУ.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!