Мери "футбольних" міст просять у Ющенка привілеїв

П'ятниця, 15 лютого 2008, 17:20

Мери міст, що прийматимуть Євро-2012, пропонують надати цим містам спеціального статусу на період підготовки та проведення фінального турніру.

Про це вони заявили під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком у п’ятницю.

"Насамперед, тут ідеться про пропозицію, щоб до доходів загального фонду місцевих бюджетів Дніпропетровська, Донецька, Києва, Львова, Одеси, Харкова включити 50% податку на прибуток, незалежно від форм власності (крім комунальної), на фінансування заходів із підготовки та проведення Євро-2012", - повідомляє прес-служба президента.

Окрім того, ряд міських голів пропонують також скасувати вилучення коштів до Державного бюджету до 2012 року.

Реклама:

Водночас Ющенко, говорячи про підготовку до Євро-2012, зазначив, що сьогодні проблеми у всіх містах, що збираються приймати Чемпіонат, однаково гострі.

Одна з найголовніших, за його словами, - це повільне будівництво та впорядкування стадіонів. Президент також констатував низький рівень підготовки аеропортів.

Він також звернув увагу на проблему транспортної інфраструктури. За його словами, тут ідеться про три головні напрямки роботи: залізничне сполучення приймаючих міст та обслуговування на залізничних туристичних маршрутах; автодорожнє сполучення; автобусне сполучення. "Кожне з цих питань має бути узгоджене з урядом і зокрема з міністерством транспорту", – наголосив Ющенко.

Президент також підкреслив необхідність забезпечення належного рівня сервісу для проведення Чемпіонату. У першу чергу йдеться про будівництво і реконструкції готелів європейського рівня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!