Ющенко розбив у пух і прах роботу Семенюк

П'ятниця, 15 лютого 2008, 15:45

"Я хотів би сказати порцію критики на адресу Фонду держмайна", - сказав Ющенко під час засідання Ради нацбезпеки і оборони.

За його словами, це стосується й управління державним майном, і його оренди, і отримання дивідендів на пакети у державній власності.

За словами президента, держава одержала 250-300 мільйонів гривень протягом року від підприємств, де є державна частка власності.

"Депозит у будь-якому банку, у Нацбанку приніс би вам в десятки більше коштів, бо це є не управління державним майном, а корупційна схема", - зазначив він.

Реклама:

Останні події

Ющенко також розкритикував ФДМ за схему приватизації "Укртелекому". "Було запропоновано приватизувати "Укртелеком" дрібними пакетами. Для кого розроблена була ця тема? Для стратегічного інвестора? Стратегічний інвестор ніколи не буде скупляти дрібні пакети", - обурився президент.

Також він розкритикував схему продажу Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд спільному підприємству Алішера Усманова і Вадима Новінського, оскільки вона не передбачала погашення зобов’язань України перед Румунією в першочерговому порядку. "Інвестори хочуть взяти дешеву частину активу, а зобов’язання залишити державі", - обурився Ющенко.

Також, за його словами, інвестори планували займатися не окисленими рудами, а виробництвом окатишів, не поліпшуючи таким чином екологічної ситуації.

"А треба було ставити питання, чи є на ринку інвестор, який може прийти на окислені руди, щоб не чекати 8 років, коли у СП з'являться гроші, щоб цей інвестор підняв інфраструктуру і обслуговував міжнародні зобов’язання України. Якщо скажете, що нема зацікавленості у інвесторів, то це є брехня", - заявив Ющенко.

"Але інвестори з'являться, коли люди за цим столом забезпечать прозорість проведення конкурсів із приватизації", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!