"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Потерпілі від "Еліта-центру" впіймали чергових злодіїв

П'ятниця, 15 лютого 2008, 14:36

Активісти громадської організації "Центр правозахисту" припинили спроби незаконного вивозу матеріалів і устаткування з одного з об'єктів групи компаній "Еліта-Центр".

Як повідомив голова правління "Центру правозахисту" Юрій Федоренко, 15 лютого 2008 року співробітники ТОВ "ОГМ Будсервіс", що проходить у справі "Еліта-Центру", намагалися вивезти з недобудованого будинку за адресою вул. Отто Шмідта, 32-34 металоконструкції і пиломатеріали.

Міліція, яка прибула за викликом постраждалих інвесторів "Еліта-Центру", припинила незаконний вивіз матеріалів.

Раніше президент Віктор Ющенко доручив урядовій комісії здійснити ревізію активів групи компаній "Еліта-Центр". На думку глави держави, кошти від реалізації активів "Еліта-Центру" необхідно використовувати для відшкодування збитків обдуреним громадянам.

Реклама:

З 4-го до 8 лютого 2008 року 10 осіб, що постраждали від афери, проводили голодування під стінами Секретаріату президента. Акція протесту була припинена після зустрічі учасників акції протесту з Ющенком.

У результаті будівельної афери "Еліта-Центру" у Києві постраждали 1759 осіб.

За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у будівництві будинків у різних районах Києва, однак будівництво велося тільки за адресою вул. Отто Шмідта, 32-34. Загальну суму коштів, отриманих шахраями, міліція оцінює в 400 млн грн.

Ліга

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!