"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рудьковський у СІЗО ситно їсть, дивиться телевізор і вчить мову

П'ятниця, 15 лютого 2008, 10:15

Прокурорське слідство за обвинуваченням екс-міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського в розкраданні державних коштів у особливо великих розмірах - за особисті польоти за кордон за рахунок бюджету - завершено.

Про це в ексклюзивному коментарі для "Сєгодня" заявив у четвер начальник Головного слідчого управління ГПУ Андрій Хочунський.

Начальник ГСУ підтвердив, що в матеріалах справи є документальні докази, що саме модель Олександра Ніколаєнко літала разом із Рудьковським у Париж.

Її не допитували, тому що вона перебуває в США, але й не планують робити це по прильоті Ніколаєнко в Україну.

Реклама:

По-перше, доказів польоту і так вистачає, каже Хочунський, а по-друге, щоб допитувати її, доведеться поновлювати вже закінчене провадження слідства - сенсу в цьому, на його думку, немає.

Раніше Ніколаєнко заперечувала виданню, що літала з Рудьковским у Париж, стверджуючи, що в той день знімалася в передачі Каті Осадчої. Телеведуча це також підтвердила.

Між тим, у справі про розкрадання держкоштів за законом Рудьковский може бути покараним ув'язнення терміном від 7 до 12-15 років. Тепер звинувачуваний і його адвокати мають ознайомитися з матеріалами справи, після чого її буде передано до суду.

Начальник СІЗО № 13 Олександр Балдук у четвер розповів, що Рудьковський перебуває в тримісній палаті лікарні СІЗО, у нього один сусід - колишній льотчик.

"Утримання його обходиться установі в 23,15 грн на день, і його лікувальне харчування (дають масло) - ще 5,88 грн. У Миколи Миколайовича триразове харчування: вранці каша, чай, хліб, цукор; в обід - борщ, салат, друге; на вечерю - картопля з рибою. Може харчуватися і тим, що йому передають", - зазначив він.

"Лежить він на постелі, яку йому передали, дивиться телевізор, штудіює самовчитель із іспанської, котру вивчав раніше", - розповів Балдук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: