Полсон: Економіка США стійка і повинна уникнути рецесії

Четвер, 14 лютого 2008, 18:35

Сполучені Штати Америки переживають серйозний спад на ринку житлової нерухомості, проте американська економіка стійка і повинна уникнути рецесії, йдеться в доповіді, підготованій міністром фінансів США Генрі Полсоном.

"Економіка США все ще дуже сильна, диверсифікована і життєздатна, проте після кількох років стабільно високого зростання цін на житло вона переживає значну і необхідну корекцію", - наголошується в заяві Мінфіну.

Генрі Полсон вважає, що корекція на житловому ринку, висока ціна на нафту і волатильність на світових фінансових ринках наразі заважають зростанню економіки.

"Я вважаю, що наша економіка продовжить розширюватися, проте темпи зростання в найближчі квартали будуть нижчі, ніж упродовж останніх кількох років", - додав він.

Реклама:

У заяві Полсон знов звертається до Конгресу США з проханням прийняти законопроект, що дозволяє Федеральному управлінню житлового будівництва активніше допомагати американським домовласникам рефінансувати іпотечні кредити. Крім того, міністр фінансів добивається ухвалення окремого законопроекту, який дасть можливість штатам випускати облігації, що не підлягають оподаткуванню, для того, щоби здійснити рефінансування.

"Всі ці ініціативи можуть допомогти нам подолати наявні проблеми. Ми відкриті для нових ідей, що виникають у міру просування вперед", - ідеться в тезах доповіді. За словами Генрі Полсона, Мінфін продовжить уважно відстежувати ситуацію на фінансових ринках.

"Ми переживаємо складний перехідний період, коли ринки знову переоцінюють ризики, але я вірю в наші ринки. Вони змогли відновитися після тяжких часів у минулому і зможуть це зробити і цього разу", - додав Полсон.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!