Скільки проживе РосУкрЕнерго, буде зрозуміло через 15 днів

Четвер, 14 лютого 2008, 15:59

В Секретаріаті президента заявляють, що РосУкрЕнерго та Укргаз-Енерго залишаться на певний час у газовій схемі між Росією та Україною.

"Робоча труба, яка започаткувала роботу, розгляне механізм переходу на цю формулу. Є багато технологічних і юридичних питань. Є домовленість, що ми повинні це зробити таким чином, щоб не на шкоду транспортуванням газу в ЄС, не на шкоду постачанню газу в Україну і з тим, щоб ми зберігали рівну ціну", - сказав він.

Чалий сказав, що за 10-15 днів за результатами робочої групи буде зрозуміло, як швидко відпрацюють формулу, але вона може бути й гнучка, компромісна.

"В тому плані, що на 2008 рік із певною формулою на 5 мільярдів кубометрів може залишатися Укргаз-Енерго на території України, а 50 млрд газу будуть постачатися, якщо РосУкрЕнерго буде залишатися, напряму "Нафтогазу ", - сказав він.

Реклама:

Він додав, що перехід можливий швидше, якщо вдасться швидко опрацювати створення спільного підприємства між Газпромом і НАК "Нафтогаз" в Україні і посередника між НАКом і Газпромом для операцій із середньоазіатським газом.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: