У Європарламенті знають, як угамувати депутатів

Четвер, 14 лютого 2008, 15:02

У той час, як українські парламентарії блокують роботу Верховної Ради фактично безкарно, для депутатів Європарламенту, які заважають вести засідання, передбачені покарання.

У який спосіб дисциплінують європейських депутатів, розповів "Німецькій хвилі" співробітник апарату Європарламенту Олаф Мюніхсдорфер.

За його словами, деякі депутати Європарламенту - загалом члени праворадикальних рухів - час від часу намагаються завадити веденню засідання, викрикуючи репліки з місця чи розмахуючи прапорами та гаслами, втім, їх швидко заспокоює охорона.

Крім цього, спікер може заборонити депутатам, які порушують порядок, заходити до пленарної зали, хоча і намагається цього не робити, щоб не надавати привід депутам-праворадикалам для додаткового піару у ЗМІ, каже Мюніхсдорфер.

Реклама:

Блокувати ж засідання чи голосування для євродепутатів немає сенсу, оскільки тоді документи вважатимуться ухваленими у тому вигляді, у якому їх подала на розгляд Рада міністрів ЄС.

Водночас Мюніхсдорфер зауважує, що засідання Європарламенту загалом не користуються великою увагою ЗМІ, а тому і влаштовувати шоу депутатам немає сенсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: