"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тарута не може домовитися з росіянами, хто скільки коштує

Четвер, 14 лютого 2008, 12:48

Російське ЗАТ "Газметал", у якому консолідовані активи "Металоінвеста", і українська корпорація "Індустріальний союз Донбасу" не змогли узгодити умови об'єднання, повідомили в середу провідні російські ділові видання.

У той же час віце-президент керуючої компанії корпорації "Індустріальний союз Донбасу" "Індустріальна група" Олександр Пилипенко сказав агентству в середу, що офіційно компанія нічого не заявляла з приводу об'єднання з "Газметалом" або відмови від нього.

"Це питання залишається відкритим до кінця лютого", - підкреслив він.

За словами Пилипенка, думка про зрив переговорів могла надійти від тих чи тих топ-менеджерів, але офіційних заяв щодо цього не було.

Реклама:

Газета "Вєдомості" у своїй публікації послалася на два джерела, близьких до обох компаній, які повідомили, що сторони закінчують переговори наприкінці лютого, але консенсусу їм дотепер досягти не вдалося.

За даними джерела, близького до ІСД, пише газета, основне протиріччя стосується питань спільного керування компанією: українська сторона претендує на рівноправне представництво в управлінні об'єднаною компанією, незважаючи на менший внесок в об'єднану компанію.

У свою чергу "Комерсант" повідомив, що в минулі вихідні найбільший акціонер компанії "Газметал" Алішер Усманов зустрічався в Москві з головою ради директорів ІСД Сергієм Тарутою.

Пославшись на джерело, близьке до переговорів, газета пише, що вони зайшли в глухий кут через протиріччя в оцінці активів і підході до спільного управління.

За даними джерела, якщо ІСД торік оцінив "Газметал" у $17 млрд, а свої активи - у понад $10 млрд, то в умовах випереджального росту цін на гірничорудні активи тепер "Газметал" оцінює себе в $20 млрд, а ІСД - у $9 млрд.

Як повідомлялося, основною проблемою в триваючому близько року переговорному процесі двох структур є оцінка приналежних їм активів.

У лютому 2007 року основний бенефіціарій "Газметалу" Алішер Усманов заявляв, що капіталізація об'єднаного бізнесу може становити від $15 млрд до $19 млрд, при цьому капіталізація російських активів оцінювалася на той момент у $10-12 млрд.

Як раніше заявляв Тарута, об'єднана компанія на першому етапі випускала би понад 20 млн тонн сталі й 40 млн тонн залізної руди, при цьому потужності ІСД наразі становлять 14 млн тонн сталі на рік.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!