Половина українців готові стати в черги

Четвер, 14 лютого 2008, 12:41

Значна кількість українців (40,7%) збираються звернутися до відділень Ощадного банку України для отримання компенсації за знеціненими вкладами лише тоді, коли там зникнуть величезні черги.

Про це свідчать результати січневого опитування громадської думки, проведеного Соціологічною службою "Український барометр".

Останні події

Натомість половина громадян (50,9%) черг не бояться. При цьому 7,2% опитаних уже отримали компенсацію, 22,5% – уже звернулися до відділень, хоча гроші ще не отримали, а 21,2% збираються туди звернутися в найближчі тижні. Не збираються звертатися за компенсацією лише 4,1%.

42,5% українців переконана, що основним мотивом, яким керувалася прем’єр-міністр Тимошенко, ухвалюючи рішення про виплати заборгованостей Ощадбанку СРСР, є бажання підвищити свою політичну популярність серед виборців.

На другому місці (27,9%) – твердження про те, що основним мотивом цих дій прем’єра було виконання своїх передвиборчих зобов’язань.

Лише 3,5% вважають, що такий крок мав зацікавити громадян нести свої заощадження в банки, показавши, що держава не залишить в біді обдурених вкладників.

Опитування проводилось із 20-го до 31 січня 2008 р. у 95 населених пунктах усіх територіально-адміністративних одиниць України. Опитано 2010 респондентів за квотною вибіркою, репрезентативною за статтю, віком, освітою, областями і типами поселень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!