"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв розповів, що посередник залишиться

Четвер, 14 лютого 2008, 11:32

При постачаннях середньоазіатського газу в Україну посередник буде збережений, заявив перший віце-прем'єр РФ Дмитро Медведєв, відповідаючи на запитання журналістів у Новосибірську.

Що стосується російського газу, то "ми готові до будь-яких форм постачання". "Для нас головне, щоби гроші платили. Хоч завтра готові поставляти газ без посередників", - сказав перший віце-прем'єр, який очолює Раду директорів ВАТ "Газпром".

"Якщо хочуть середньоазіатський газ - мабуть, доведеться залишати посередника", - додав Медведєв.

Як повідомлялося, 12 лютого, в Москві відбулася зустріч Ющенка і Путіна у форматі віч-на-віч. Зустріч, запланована на півтори години, тривала понад три.

Реклама:

Путін заявив, що Росія і Україна виробили принципи співпраці у газовій сфері на 2008-й і подальші роки. Також Путін повідомив про те, що в четвер будуть підписані договори на найближчий час.

Глава "Нафтогазу" Олег Дубина заявив, що Україна сплатить за спожитий нею газ, якщо його російська приналежність буде доведена.

Крім того, на засіданні комісії "Ющенко-Путін" глава "Нафтогазу" заявив, що з переговорів щодо постачання палива в Україну усунуть усіх посередників.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!