Тимошенко ще сподівається утримати інфляцію в межах 10%

Середа, 13 лютого 2008, 14:00

Кабінет Міністрів у змозі утримати інфляцію в 2008 р. у межах 10%. Про це заявила сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"9,6% - 9,8% стануть могутнім сигналом того, що ситуація в економіці стабілізувалася", - відзначила вона.

Тимошенко зауважила, що уточнення урядом макроекономічних показників на цей рік - "істотний крок, щоб сформувати зміни і доповнення до бюджету 2008 р.".

Тимошенко підкреслила, що Кабмін у 2008 р. ставить завдання майже вдвічі скоротити динаміку зростання інфляції в порівнянні з попереднім роком, коли інфляція досягла 16,6%. Вона додала, що для цього необхідна злагоджена робота уряду й інших гілок влади, а також координація дій Кабміну і Національного банку.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Держкомстат повідомив, що зростання споживчих цін в Україні в січні 2008 р. становило 2,9%. При цьому, за даними статистичного відомства, найсильніше (на 17,7%) подорожчали овочі, зокрема, картопля виросла в ціні на 11,7%. На 6,6-5,1% підвищилися ціни на яйця, фрукти і олію. На 3,8-1,8% подорожчало м'ясо і м'ясопродукти, хліб і хлібопродукти, сири, риба, молоко, цукор. Квартплата подорожчала на 2,8%, транспортні послуги - на 3,7%.

Президент Віктор Ющенко у зв'язку з цим виразив крайню стурбованість. При цьому основними причинами інфляції Ющенко назвав надмірну спрямованість бюджету на поточні витрати і соціальні виплати. Він доручив уряду і Нацбанку до 13 лютого терміново розробити пакет антиінфляційних заходів у зв'язку з небувалим рівнем січневої інфляції.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!