Європа привітала Україну і Росію з примиренням

Середа, 13 лютого 2008, 11:40

Єврокомісар із енергетики Андріс Пієбалгс привітав досягнення Росії й України домовленостей стосовно врегулювання "газової суперечки" і висловив надію, що в майбутньому сторони будуть легко врегульовувати розбіжності.

"Єврокомісія очікує, що це рішення створить базу для стабільних і міцних двосторонніх відносин в енергетиці, що, як ми сподіваємося, полегшить вирішення схожих розбіжностей у майбутньому", - йдеться в заяві єврокомісара, розповсюдженій у вівторок у Брюсселі.

"У рамках нашого енергетичного діалогу я в найкоротший термін з'ясую із нашими українськими й російськими партнерами всі деталі досягнутої угоди", - відзначається в заяві.

Як повідомлялося, 12 лютого у Москві відбулася зустріч Ющенка й Путіна у форматі віч-на-віч. Зустріч, запланована на півтори години, тривала понад три.

Реклама:

Путін заявив, що Росія й Україна виробили принципи співпраці в газовій сфері на 2008-й і наступні роки. Також Путін повідомив, що в четвер підпишуть договори на найближчий час.

Глава "Нафтогазу України" Олег Дубина заявив, що Україна сплатить за спожитий нею газ, якщо його російська приналежність буде доведена.

Президент Віктор Ющенко зазначив, що жодних актів, документів про споживання саме російського газу Україною немає.

Крім того, на засіданні комісії "Ющенко-Путін" глава "Нафтогазу" заявив, що з переговорів стосовно поставок палива в Україну приберуть усіх посередників.

Також Путін повідомив, що найближчим часом Росія й Україна перейдуть на прозорі методи постачання газу.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!