"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft не відмовиться від придбання Yahoo

Вівторок, 12 лютого 2008, 12:25

Найбільший у світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. не має наміру відмовлятися від боротьби за придбання інтернет-компанії Yahoo! Inc. Microsoft опублікував офіційну відповідь на відмову керівництва Yahoo прийняти поточну пропозицію вартістю 44,6 млрд дол.

Софтверний гігант висловив співчуття, що рада директорів Yahoo "не прийняла справедливу пропозицію Microsoft про злиття двох компаній". У той же час Microsoft продовжує вважати, що злиття компаній відображає інтереси обох сторін, повідомляється в поширеному прес-релізі корпорації Білла Гейтса.

"Відмова ради директорів Yahoo не змінює нашої позиції щодо стратегічних і фінансових переваг нашої пропозиції. Ми залишаємо за собою право на всі необхідні кроки, щоб переконати акціонерів Yahoo в цінності пропозиції Microsoft", - ідеться в повідомленні корпорації.

Напередодні рада директорів Yahoo офіційно відмовилася від пропозиції Microsoft, вважаючи її такою, що "істотно недооцінює компанію". За кожну акцію власника інтернет-порталу Microsoft запропонував заплатити 31 дол., що на 62% вище за ринкову ціну Yahoo! Inc. на момент закриття торгів на NYSE 31 січня 2008 р. (19,18 дол.). Софтверний гігант запропонував Yahoo обміняти свої акції на готівку або на акції Microsoft. Загальну суму операції передбачали виплатити наполовину акціями, а наполовину - готівкою.

Реклама:

Microsoft розраховує, що придбання Yahoo дозволить йому гідно конкурувати з компанією Google, що володіє найпопулярнішим інтернет-пошукачем. Якби операція відбулася, то це стало би найбільшим злиттям технологічних компаній у світі. Об'єднана компанія стала би серйозним конкурентом інтернет-гіганта Google. Частка Google на ринку пошукових і рекламних інтернет-послуг значно перевершує як частку Yahoo, так і частку Microsoft.

Тимчасом у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Yahoo шукає можливість відновити переговори про злиття з інтернет-компанією AOL із тим, щоб захистити себе від недружнього поглинання з боку Microsoft, а також розглядає можливості об'єднання з Google або медіакомпанієй Walt Disney.

Yahoo! - американська компанія, яка є власником другої за популярністю в мережі пошукової системи і що надає низку сервісів, об'єднаних інтернет-порталом. Глобальна мережа веб-сайтів Yahoo! обробляє 3,4 млрд запитів веб-сторінок на день. Чистий прибуток інтернет-компанії Yahoo! у 2007р. знизився на 12% - до 660 млн дол., а виручка виросла на 9% - із 6,42 млрд дол. до 6,97 млрд дол.

Корпорація Microsoft, заснована в 1975 р., є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Чистий прибуток Microsoft Corp. у I півріччі 2007-2008 фінансового року, що завершився 31 грудня 2007 р., зріс на 47,5% і становить 9 млрд дол.

ЕП за матеріалами РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!