Тимошенко обіцяє переговори про зону вільної торгівлі з ЄС наступного тижня

Понеділок, 11 лютого 2008, 18:13

Кабінет Міністрів наступного тижня почне переговори з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі.

Про це в понеділок під час зустрічі з іноземними дипломатами заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Президент Віктор Ющенко заявив раніше, що другим кроком України після вступу до СОТ стане вступ до зони вільної торгівлі з ЄС, що займе 10-12 місяців, "потім буде посилена угода з ЄС".

"Ми виходимо з того, що 4 раунди цих переговорів ми провели. Я б оцінив позитивно те, що ми маємо на сьогодні, у нас збільшується кількість партнерів, нас підтримає Франція, Німеччина, Великобританія, інші країни, які краще сьогодні почали розуміти нашу спрямованість і мету", - сказав глава держави.

Реклама:

Нагадаємо, 5 лютого ц. р. у Женеві Ющенко і генеральний директор СОТ Паскаль Ламі підписали Протокол про вступ України до СОТ. Згідно із процедурою вступу, Україна повинна ратифікувати протокол про своє приєднання до 4 липня і протягом 30 днів направити повідомлення про це в Генеральний секретаріат СОТ. Того ж дня Ющенко заявив, що вступ України до СОТ відкриває їй шлях до початку переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС. За словами президента, ці переговори почнуться 17 лютого.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Володимир Огризко раніше заявляв, що угода про створення зони вільної торгівлі з ЄС буде підготована не раніше вересня 2008 р. А створення зони вільної торгівлі, за словами віце-президента Європейської комісії Франка Фраттіні, може бути закінчене до кінця 2008 р.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!