Єврокомісія думає, чи спрямовувати до України спостерігача за транзитом

Понеділок, 11 лютого 2008, 14:23
Європейська комісія дістала пропозицію українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко направити до України представників Єврокомісії для моніторингу за здійсненням транзиту газу в Європу.

У Брюсселі про це заявив у понеділок на прес-конференції представник Єврокомісії Ферран Тарраделас-Еспуні.

"Ми отримали листа українського прем'єра сьогодні зранку і зараз розглядаємо його", - сказав він.

Представник Єврокомісії зазначив, що зазвичай Єврокомісія намагається утримуватися від посередництва у комерційних суперечках, особливо якщо вони відбуваються між третіми країнами.

Як відомо, 11 лютого, Тимошенко заявила про те, що до України запрошено представників Європейського Союзу з метою моніторингу транзиту газу в Європу.

Реклама:

За її словами, необхідність такого кроку викликана тим, що "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго" чинять тиск на Україну, і українські силові структури з цим "не можуть впоратися".

Прем'єр наголосила на тому, що прохання уряду полягає у направленні до України групи експертів для моніторингу надійності і стабільності транзиту газу для потреб Євросоюзу.

Крім того, прем'єр зазначила, що сьогодні має намір звернутися до фінансових моніторингових і спеціальних організацій в ЄС та інших країнах, щоб разом перевірити рух фінансових потоків "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго" за кордоном України.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!