"Нафтогаз" просить суд скасувати реєстрацію "УкрГазЕнерго" - Воронін

Понеділок, 11 лютого 2008, 13:48

"Нафтогаз" звернувся з позовом у Господарський суд Києва з вимогою скасувати державну реєстрацію спільного підприємства "УкрГазЕнерго", заявив голова правління Ігор Воронін в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Крім гіпотетичного скасування постанови уряду є ще реальний позов "Нафтогазу" в Господарський суд Києва з вимогою скасувати державну реєстрацію "УкрГазЕнерго". Якщо "Нафтогаз" доведе в суді, що він не мав законних підстав брати участь у створенні спільного підприємства, то в "УкрГазЕнерго" залишиться тільки один акціонер - швейцарська компанія RUE", - сказав Воронін.

"Юристи "Нафтогазу" стверджують, що постанова уряду про створення "УкрГазЕнерго" не була погоджена з низкою міністерств. Це неправда. На постанові були візи всіх міністерств, яким Кабмін доручив узгодити це питання", - заявив глава "УкрГазЕнерго".

"У відповідь "Газпром" підтверджує ціну 179,5 долара за тисячу кубометрів тільки для компанії зі своєю корпоративною участю. Додатковий обсяг газу може бути поставлений кому завгодно, але тільки за європейською ціною - 314,7 долара за тисячу кубометрів", - сказав Воронін.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України скасував свою постанову, якою дозволяв НАК "Нафтогаз України" й компанії RosUkrEnergo створити спільне підприємство ЗАТ "УкрГазЕнерго" для поставок імпортного природного газу споживачам України.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що на засіданні Ради національної безпеки й оборони, що відбулося у п'ятницю, 1 лютого, було ухвалено рішення відмовитися від послуг посередників, що поставляють газ в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!