"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Троє харків'ян викрали 7,5 млн безготівкових гривень

Понеділок, 11 лютого 2008, 12:58

Прокуратура Харківської області затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням трьох харків'ян віком 30-ти, 31-го та 36 років у викраденні з банку безготівкових 7,5 млн грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на прокурора відділу Наталію Рухленко, організовану групу звинувачують одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: шахрайство в особливо великих розмірах, вчинення незаконних фінансових операцій, підроблення документів.

Основним напрямом злочинної діяльності організованої групи було заволодіння грошовими коштами у безготівковій формі під виглядом укладення договорів кредитування з використанням підроблених документів, за кредитними картками, емітованими банком на інших осіб.

За даними прокурора, шахраї шляхом обману та зловживання довірою, вчинених унаслідок незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки, заволоділи безготівковими коштами одного з банків у сумі майже 7,5 млн грн.

Реклама:

У справі було допитано близько 700 осіб, свідчення яких стали доказами вини членів цього злочинного угруповання. Кримінальну справу направлено до суду.

Лише за шахрайство всім трьом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!