Російські ЗМІ: Тимошенко може тягти конфлікт із газом іще протягом двох місяців

Понеділок, 11 лютого 2008, 10:07

Компанія "Нафтогаз України" має намір погасити борг за газ за рахунок кредиту від Deutsche Bank, проте висуває при цьому додаткові умови.

Про це пише російське видання "Комерсант".

За даними газети, про переговори з німецьким банком "Газпромові" в листуванні повідомив перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко. Він ще 31 січня повідомив, що заборгованість перед "УкргазЕнерго" у розмірі 1040,5 млн дол. може бути погашена через 6-8 тижнів після оформлення домовленостей із Deutsche Bank.

Проте при цьому Київ наполягає на закупівлях середньоазіатського газу у "Газпрому" без посередників і виступає за ціну 179,5 дол. за 1 тис. куб. м.

Реклама:

У російській компанії з такою пропозицією не згодні і наполягають, у разі прямих постачань, на ціні 314,7 дол. за 1 тис. куб. м. При цьому в "Газпромі", як і раніше, заявляють про готовність припинити постачання Україні вже 12 лютого о 10:00 мск.

Джерела газети в Києві повідомляють, що українська сторона не налаштована на компроміси і не має коштів для погашення боргу, а у разі відключення газу має намір піднімати газ із підземних сховищ. За оцінками експертів, цих ресурсів Україні вистачить на 2 місяці. Таким чином, уряд Юлії Тимошенко зможе затягнути конфлікт, не вдаючись до несанкціонованого відбору газу, призначеного для європейських партнерів "Газпрому", робить висновок "Комерсант".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!