Yahoo не збирається погоджуватись на пропозицію Microsoft

Понеділок, 11 лютого 2008, 11:03

Американська інтернет-компанія Yahoo має намір відмовитися від пропозиції найбільшого у світі виробника програмного забезпечення Microsoft про купівлю інтернет-порталу за 44,6 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, близьке до компанії.

Офіційно рада директорів Yahoo оголосить про своє рішення в понеділок.

Газета Wall Street Journal повідомляє про те, що Yahoo не збирається розглядати жодних пропозицій, нижчих за 40 доларів за акцію, тоді як Microsoft запропонував 31 долар.

Реклама:

Керівництво Yahoo вважає ціну, запропоновану Microsoft, заниженою, що, на думку аналітиків, свідчить про прагнення Yahoo змусити Microsoft збільшити суму пропозиції.

Як відомо, 1 лютого компанія Microsoft заявила про намір купити кожну акцію Yahoo! за 31 долар, оцінивши другий за величиною пошукач світу в 44,6 мільярда доларів.

Пізніше стало відомо, що Yahoo! Inc. може поєднати бізнес-альянс із іншою інтернет-компанією - Google - як альтернативу пропозиції Microsoft про купівлю за 44,6 мільярда доларів.

Керівництво Yahoo! Inc. готове відновити переговори з Google, які воно вело раніше. Однак цього разу їхньою основною темою стане пропозиція Microsoft про придбання Yahoo! Inc. шляхом викупу акцій інтернет-гіганта й оплати іншої частини готівкою.

Компанія Yahoo! Inc. заснована аспірантами Стенфордського університету Девідом Філо і Джеррі Янгом у січні 1994 року. Yahoo! Inc. володіє другою за популярністю в світі пошуковою системою і надає ряд сервісів, об'єднаних інтернет-порталом Yahoo! Directory. Портал містить у собі популярний сервіс електронної пошти Yahoo! Mail, один із найстарших і найпопулярніших в інтернеті.

"Економічна правда" за матеріалами NEWSru.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!