"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні намагаються боротися з сірими імпортом мобільників

П'ятниця, 1 лютого 2008, 12:28

Укрчастотнагляд повідомив про введення маркування з високим ступенем захисту мобільних телефонів, що має сприяти боротьбі з сірим імпортом.

Про це пише в п'ятницю "Комерсант-Україна".

Ритейлери будуть добровільно контролювати наявність марок, тому що поки не зобов'язані дотримуватися нових умов: позов приватної особи поки забороняє набрати чинності постанові про нове маркування.

Якщо Укрчастотнагляд виграє суд, продавців, у яких знайдуть телефони без марок, можна буде притягнути до кримінальної відповідальності.

Реклама:

Із середини січня центр почав безкоштовно надавати імпортерам голографічні марки, які будуть наклеюватися на упакування мобільного телефону при його імпорті. Наявність марок контролюватимуть під час перевірок магазинів співробітниками МВС. Дотепер маркування телефонів не застосовувалося.

В Укрчастотнагляді в такий спосіб сподіваються знизити обсяг сірого імпорту мобільних телефонів, який, за даними відомства, становить порядку 90% від продажів.

За даними 2006 року, СБУ відзвітувалася про втрату Державним бюджетом понад 2 млрд гривень від несплати податку на додану вартість при незаконному ввозі мобільних телефонів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: