Залізничні квитки дорожчатимуть кожні три місяці

Середа, 9 січня 2008, 10:31

У вівторок міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський заявив, що тарифи на залізничні пасажирські перевезення не знизяться (з 1 січня тариф збільшився на 10%), а, навпаки, протягом 2008 року щокварталу збільшуватимуться на 5%.

Це означає, що до кінця нинішнього року проїзд подорожчає майже на 30%. Також міністр Йосип Вінський пообіцяв майже 300 нових пасажирських вагонів. Це вдвічі більше, ніж було куплено за останні 16 років.

Аргументи транспортників про необхідність підвищення ціни на проїзд такі: темпи зростання рівня тарифів на пасажирські перевезення значно відстають від темпів зростання цін на продукцію, яка купується залізничною галуззю. Зокрема, порівняно з 1991 роком ціни на рейки зросли в 20 разів, дизельне паливо — 28 разів, електроенергію — майже в 10 разів до зростання тарифів у 7 разів за цей період.

У прес-службі Мінтрансзв'язку не змогли прокоментувати заяву міністра про щоквартальне зростання тарифів на 5%, повідомивши тільки, що наразі немає нових наказів про підвищення проїзду. Але підтвердили, що з 1 січня квитки подорожчали в середньому на 8,7%.

Реклама:

Нагадаємо, збитки від пасажирських перевезень у 2006 році становили 2,7 млрд грн, а в 2007 - близько 4 млрд грн. Збитковість зумовлена здійсненням приміських і внутрішніх перевезень за збитковими тарифами, що є соціально важливими для населення, а також перевезенням пільгових категорій громадян.

"Сєгодня"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!